לא סתם נחשבת זנזיבר לאחד היעדים המבוקשים בעולם. חופים לבנים וקסומים עם מים צלולים; מלונות פאר, ממש על קו המים; ג׳ונגלים ובהם בעלי חיים נדירים, כולל קופי הקולובוס האדום שנמצאים בסכנת הכחדה; ספארי מתחת למים, באחד המקומות היפים ביותר לצלילה; אוכל טוב, שקט ועוד…
זו הסיבה שישראלים רבים בוחרים לבלות את החופשה שלהם ביעד האקזוטי, בין אם מדובר בחופשה משפחתית, ירח דבש או סתם חופשה באחד החגים. גם למזג האוויר החמים השורר בזנזיבר לכל אורך השנה יש חלק בכך (טמפרטורה ממוצעת – 24-28 מעלות).
אלא שזנזיבר לא מתאימה לכל אחד, מסיבה אחת: המחירים הגבוהים. מאוד יקר להגיע לזנזיבר, בטח אם רוצים להרכיב חופשה לבד (להזמין באופן עצמאי טיסה ומלון) ולא לסגור דיל דרך אחת מחברות התיירות הישראליות, שמציעות, בדרך כלל, טיסות ושהייה במלון מקומי.
פנינו למנוע החיפוש הגדול מכולם, Skyscanner בניסיון למצוא את הטיסה הזולה ביותר מתל אביב לזנזיבר. באתר ישנה אופציה להזין יעד, אך לא תאריך, אלא לבחור בחודש הזול ביותר (Cheapest month). כך ניתן לראות מהו התאריך הזול ביותר שניתן להגיע לזנזיבר. ובכן, הטיסה הזולה ביותר שמצאנו היא ב-7-14 בנובמבר, מחירה 788$ והיא כוללת שתי עצירות. אם לא תוכלו להתגמש בדיוק לתאריכים הספציפיים האלו, סביר להניח שטיסה תעלה הרבה יותר.
אלא שעל ידי חיפוש מעמיק ברשת, בדיקה באתרים רבים, לאו דווקא באנגלית וניתוח של שוק התעופה, הצלחנו למצוא טיסות זולות בהרבה ליעד המבוקש – במחיר של 523$. איך עשינו זאת? ניסינו לבדוק היכן מאירופה זול יותר לטוס לזנזיבר, וגילינו שממילאנו באיטליה זול יותר לטוס. אז איתרנו טיסות מבירת האופנה לזנזיבר, ומתל אביב למילאנו – והכול ב-523$.
הטיסות
את הטיסות יש להזמין בשני חלקים; ראשית את הטיסה מתל אביב למילאנו וחזרה, ולאחר מכן את הטיסות ממילאנו לזנזיבר וחזרה. יוצאים מתל אביב ב-18 בנובמבר בטיסה ישירה למילאנו, ב-19 טסים ממילאנו לזנזיבר וחוזרים לאיטליה ב-29 בנובמבר. יום לאחר מכן שבים בטיסה ישירה לתל אביב (30.11).
יש לציין שהטיסות ממילאנו לזנזיבר כוללות עצירה אחת בדוחא, קטאר. על פי בדיקה מקיפה באינטרנט, ישראלים רבים מבצעים קונקשן באחד משדות התעופה היפים בעולם לאורך השנה. פרטים על קונקשן בדוחא ניתן למצוא כאן או על ידי חיפוש ב-Google (״עצירה בדוחא״/״קונקשן בדוחא״). בנוסף, צירפנו אופציה נוספת לטיסה ממילאנו לזנזיבר, הכוללת שתי עצירות – באמסטרדם ובפריז, במחיר נמוך יותר בכ-30 דולר מהטיסה הכוללת עצירה אחת בדוחא.
חלק א׳: תל אביב – מילאנו – תל אביב (18.11-30.11, טיסות ישירות)
חלק ב׳: מילאנו – זנזיבר – מילאנו (19.11-29.11, קונקשן בדוחא)
אופציה נוספת לחלק ב׳ (זולה יותר בכ-30 דולר): מילאנו – זנזיבר – מילאנו (19.11-29.11, שתי עצירות בהלוך ובחזור – באמסטרדם ופריז)
מה עושים בזנזיבר?