ספונטניים? 4 ימים ברומא + יום בווינה ב-79$ לכל הטיסות!
ינואר 23, 2019
טיסות ישירות בוולנטיין: מ-98$, כולל איטליה, גרמניה, שבדיה ויוון!
ינואר 27, 2019

חרקים, הודי ודיינר משנות ה-50: 10 המסעדות המשוגעות והמסקרנות של ניו יורק

כשחושבים על אמריקה, חושבים בראש ובראשונה על ניו יורק. התפוח הגדול, הניקס, מנהטן, מגדלי טראמפ, ברודווי ועוד אין ספור אייקונים עולים בהקשר של ניו יורק, שהיא העיר המתויירת ביותר בצפון אמריקה. מרוב אטרקציות ודברים לעשות, כמעט ולא מדברים על הקולינריה המשוגעת בעיר. בדרך כלל, אלו המבקרים בארצות הברית סבורים כי מסביב, הכול ג׳אנק ואוכל מוגזם וחסר פרופורציות. עם זאת, בניו יורק יש כמה מקומות משוגעים וחריגים שפשוט חייבים לבקר בהם, כדי לגלות סצנה מרשימה מאוד, המשלבת את הפולקלור הניו יורקי, אך גם מעט גרוטסקית. הנה כמה מקומות מדהימים ויוצאי דופן לאכול בהם בתפוח הגדול.

חרקים, נינג’ות ומעגלים של הבה נגילה

דה בלאק אנט (The Black Ant)

מתוך האינסטגרם של The Black Ant

נתחיל מהפאנץ’ – המסעדה הזו מגישה חרקים. כן, קראתם נכון. אבל רגע, איך יכול להיות שמסעדה שמופיעה גבוה בכל דירוג שעוסק בקולינריה ניו יורקית מגישה לאנשים חרקים ומזיקים? התשובה היא שהאוכל פשוט טעים, והחוויה היא לא נורמלית. הטירוף הזה קורה במעטפת של מסעדה מקסיקנית בטעמים ובנראות (יש גם טאקוס וטורטיות), והיא מגישה נמלים, חגבים ואפילו תיקנים כמנות חלבון לכל דבר. נכון, זוהי מסעדה לאנשים אמיצים, אך אין ספק שההייפ סביב המקום המשונה הזה הוא אמיתי.

הסטייקהאוס הרומני של סמי המפורסם (Famous Sammy’s Roumanian Steakhouse)

הנוכחות המסיבית של הקהילה היהודית בניו יורק מוכרת וידועה, ויש לא מעט מסעדות יהודיות וישראליות ברחבי העיר, אז למה סמי המפורסם מצליח לעשות יותר רעש מכולם? התשובה טמונה באוכל ובאווירה. מרבית המבקרים יגידו שמדובר בבר מצווה שלא נגמרת, במובן הטוב של המילה. האורחים מקבלים אוכל יהודי עם טוויסט רומני, ובעיקר אווירה של ריקודים ואלכוהול (כולל מעגל נלהב של “הבה נגילה”). רוצים קצת אקשן אחר וזיכרון מפעם? הסטייק של סמי יגרום לכם להתגעגע לגיל 13 וגם האתר של המסעדה מזכיר קצת את שנות ה-90 העליזות אם אתם בעד קצת נוסטלגיה.

נינג’ה ניו יורק – (Ninja New York)

הסלוגן של המסעדה הזו צריך להיות: “נינג’ה ניו יורק, כי אי אפשר לאכול כמו בן אדם”. כל אחד שואל את עצמו איך אוכלים כאשר מסביבכם המלצרים מחופשים לנינג’ות שעושים פעלולים עם נונצ’קו, כוכבי נינג׳ה וחרבות? אז תדעו שאפשר. והאוכל (היפני) הוא אפילו מאוד טעים. המסעדה מעוצבת כמו כפר ביפן של ימי הביניים ולמעשה, האוכל מוגש בתוך טירה. והמלצרים? הם מפחידים אתכם, מגיחים מאחורי דלתות סתרים וקופצים לפתע מתוך ענן עשן. זכרו, זה לא פארק שעשועים, אלא מסעדה מעולה שמגישה סושי, דגים נאים ואת מיטב המנות היפניות העדכניות ביותר.

דירט קאנדי – (Dirt Candy)

חגיגה אמיתית לטבעונים (מתוך עמוד האינסטגרם של Dirt Candy)

הנה פינוק אחד בשביל הצמחונים והטבעוניים. חשבתם שלירקות אין יותר מדי השראה והם מהווים מקור בריאות בלבד? חשבו שנית. בדירט קאנדי מייצרים “ג’אנק פוד” מירקות. ככה נולדו נקניקיות הברוקולי, מרק קניידלעך מקייל (השפית במקום יהודייה), וטארט שוקולד מבצל. העיצוב במקום מרשים בצורה יוצאת דופן והמקום כולו באווירה מאוד משעשעת וכיפית. בהחלט שווה ביקור, אפילו לקרניבורים שביניכם.

סופ נאצי, נרגילות והתנור הרותח של דווין וויד

שופסינס – (Shopsins NYC)

“סופ נאצי” גרסת 2018. למי שלא מכיר, סופ נאצי היה דמות בסדרה האייקונית סיינפלד, אשר ניהל דוכן מרק ביד קשה, וסירב להגיש אוכל למי שלא התנהג לפי נורמות מסוימות. בשופסינס לקחו את זה רחוק ומתחזקים מסעדה שזוכה לשבחים מכל מי שאי פעם ישב בה. אז ככה – שולחנות של 4 אנשים מקסימום, אסור לבקש תפריט לפני שהתיישבתם, ואין להזמין את אותה מנה לאותו שולחן. ושימו לב, אסור (נושמים?) להשתמש כלל בטלפון הסלולרי! במקום יותר מ-900 מנות (?!) כולל “עוגות זנותיות” ו”סנדוויץ’ תיכון”, וקשה למצוא מנה מתוך המבחר האינסופי שהיא אינה טעימה מאוד.

לה קבארנה – (La Caverna)

שילמתם כרטיס טיסה יקר, ארזתם מזוודות, הצטופפתם בנתב”ג, טסתם 10 שעות, עמדתם בפקקים בדרך למלון, הקשבתם להמלצה שלנו, ובסוף אתם מגיעים למקום שמזכיר קצת בר יפואי? הכל בסדר, מדובר באחת המסעדות הטובות והמומלצות בניו יורק. לה קאברנה נמצאת בתוך מערה בה אין קליטה סלולרית, והמקום אפוף עשן נרגילות. ובתוך כך, במקום יש מגוון עצום של מנות גורמה קטנות מכל הסוגים, אלכוהול איכותי במיוחד, ובחלק מהשבוע, גם רחבת ריקודים שהופכת את המקום לאחד מהמועדונים המבוקשים בעיר. מקום מגוון מאוד, עם הרבה אלמנטים להציע ללקוחות.

מטבח ה-800 מעלות (800 Degrees Woodfired Kitchen)

בעבר פיצרייה עם תנור אבן, והיום מקום ששדרג את עצמו והפך למסעדה שמגישה אוכל שמתבסס על בישול בחום גבוה. המסעדה מגישה מנות בשר בבישול ארוך, כולל פריים ריבס וכבש, וכן פיצות ומאפים שונים. במקום יש גם סלטים וסנדוויצ’ים איכותיים לצמחוניים שבחבורה, וכל אחד יכול למצוא מנות ייחודיות שקשה למצוא במקומות אחרים. לא לכל מסעדה יש תנור כל כך גדול ומיוחד, ואין ספק שהנישה הזאת היא עדיין מאוד ייחודית. עובדת בונוס: אחד הבעלים הוא כוכב ה-NBA דוויין ווייד.

מתוך האינסטגרם של 800 Degrees Woodfired Kitchen

הודים לא מתנצלים, משחת מוח ודיינר שכולו חגיגה

אדה – (ADDA)

אם יש מטבח אחד שטרם התפתח ופרץ בארץ זה המטבח ההודי. ברוב הערים הגדולות בעולם יש אינפלציה גדולה של אוכל הודי, ואדה היא ללא ספק הדבר החם כרגע בניו יורק. השפית רוני מזדומאר כבר פתחה מספר מסעדות יוקרה הודיות בניו יורק, אך אדה היא שונה ופונה לקהל יותר קז’ואל – והתמחור בהתאם. מגוון רחב של מנות הודיות קטנות במחירים זולים יחכו לכם במקום, כולל כבש בבישול ארוך, צ’פאטי תפוח אדמה וכמובן מגוון סוגים של קארי. הקאץ’ – הכותרת של המקום היא “אוכל הודי לא מתנצל” והמשמעות היא שאין לכם שום זכות בתור סועדים לבקש להוריד את רמת החריפות.

טקאשי – (Takashi)

עוד מקום שעדיף ללכת אליו עם ראש פתוח. טקאשי היא מסעדה קוריאנית שתגיש לכם מנות, ש… קשה קצת להתמודד עם הטקסט כשקוראים אותן. אשכים, משחת מוח (באריזה של משחת שיניים), גיד אכילס ועוד כל מיני איברים שלאו דווקא מתחברים לאוכל. תתפלאו, זה בהחלט מתחבר והמנות זוכות לשבחים מכל עבר. בכל שולחן יש גם גריל קטן עליו אפשר לצלות את הבשר באופן עצמאי ולקבל חוויה מעט שונה. המקום מתיימר להיותהמכה של הבשר החדשועם המנות המשוגעות תחת הכותרת של טרנד “מהאף עד הזנב”, הוא בהחלט מצדיק את המוניטין.

אלנ’ס סטארדאסט דיינר – (Ellen’s Stardust Diner)

את הטוב ביותר שמרנו לסוף. בעיר יש יותר מ-10,000 מסעדות שרשומות בטריפאדוויזור, אבל אלנ’ס היא בין היחידות שנשארת תמיד בטופ 5. מדובר בדיינר סטייל שנות ה-50, כולל תמונות ופרטי אומנות, שמגיש אוכל מוגזם ואמריקאי (אך מעולה) סביב השעון. הבונוס הגדול הוא שואו של שירים וריקודים המבוצעים על ידי המלצרים, המלצריות, המארחות ונערי הפיקולו במקום. החוויה האמריקאית/ניו יורקית הזו מושלמת, הן בידורית והן קולינרית.

לסיכום…

ניו יורק היא ללא ספק בירת הקולינריה המשוגעת של העולם. כל הטרנדים הכי חמים והחידושים הכי מטורפים נמצאים בתפוח הגדול. במסעדות המעניינות הללו לא מוותרים על חווית האכילה, אך לא שוכחים להגיש גם אוכל טוב, משובח ומוקפד, שכל תייר חייב לנסות.

צוות בעולם
צוות בעולם
צוות בעולם - מומחים לחו"ל. טיסות במחירים מגוחכים, דילים למלונות וטיפים והמלצות ליעדים הכי שווים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות